Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Η επίσκεψη στην Τουρκία , 21-25 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

mapΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  

 http://gym-n-gynaik.kil.sch.gr/gynaik2/

 

 

Η επίσκεψη στην Τουρκία , 21-25 Οκτωβρίου 2012

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η αξέχαστη εμπειρία στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη

Ένα από τα ταξίδια, που πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα COMENIUS, με τίτλο ?Together through the rainbow of traditions? ήταν η επίσκεψή μας στην Τουρκία.

Τις πρώτες ημέρες στην Άγκυρας στην περιοχή kizilcahamam, μας εντυπωσίασε η ενδυμασία των γυναικών, τα περίφημα τζαμιά, η καθημερινότητα των ανθρώπων, οι τρόποι λατρείας τους και οι άψογες συμπεριφορές των μαθητών και των καθηγητών του perihan erdogan (τοπικό γυμνάσιο και δημοτικό σχολείο).

Όλες οι κουλτούρες τους ήταν θέμα συνήθειας και κατανόησης, για όσους δε γνώριζαν τον συγκεκριμένο τόπο. Το ξενοδοχείο είχε ορισμένα σημεία, όπου ο καθένας είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με κάτι π.χ.: η ενασχόληση με τον η/υ, η χαλάρωση και η ευεξία του ανθρώπου όσον αφορά διάφορες θεραπείες (σάουνα, τζακούζι, υδρομασάζ) και η επίσκεψή του στο εστιατόριο, το οποίο περιείχε απ? όλες τις ποικιλίες των τροφίμων και ροφημάτων.

Κατόπιν οι μαθητές φρόντισαν το τελευταίο βράδυ, να μας προσκαλέσουν για δείπνο σε ένα περίφημο εστιατόριο, πράγμα το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να τους ευχαριστήσουμε για την ξενάγηση και τα δώρα που μας προσέφεραν αλλά και να τους αποχαιρετίσουμε, διότι την επόμενη ημέρα θα αναχωρούσαμε για την Κωνσταντινούπολη. Στην συνέχεια γευτήκαμε τις λιχουδιές του τόπου.

Στην Κωνσταντινούπολη επισκεφθήκαμε την Αγιά Σοφιά, ταξιδέψαμε στο Βόσπορο και θαυμάσαμε τα αξιοθέατα του Τοπκαπί, Το Μπλε Τζαμί και την Ταξίμ, κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης. 

Την τελευταία πρωινή ημέρα, πήραμε το πρωινό μας, αποχαιρετίσαμε τις νέες φίλες αλλά και τους φίλους μας, ειδοποιήσαμε ένα ταξί για να μας μεταφέρει στο κτελ και μετά από δύο ώρες τοποθετήσαμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο και αναχωρήσαμε για την Ελλάδα.

Το ταξίδι αυτό θα μας μείνει αξέχαστο, διότι μέσα από αυτό μάθαμε να συμβιώνουμε μεταξύ μας αλλά και να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας.


Τσαλκιτζή Λαμπρινή, Μαθήτρια