Μέτρηση Μήκους

unnamed.jpg

ΦΥΣΙΚΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ

1) Θέλουμε να μετρήσουμε α) το μήκος ενός μολυβιού, β) το πάχος του βιβλίου της Γεωγραφίας και γ) το ύψος μας. Ποιο όργανο μέτρησης μήκους θα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε περίπτωση; (Επιλέξτε ανάμεσα σε χάρακα, παχύμετρο, μετροταινία). Σε τι μονάδες εκτιμάτε ότι θα μετρηθεί το κάθε μήκος; (m, cm , mm)

 

2) Μετρήστε κάθε ένα από τα παραπάνω 10 φορές και γράψτε τα αποτελέσματα με τις μονάδες τους στο πίνακα παρακάτω. Οι μετρήσεις καλό είναι να γίνουν από πολλά πρόσωπα (π.χ. 4 εσείς, και από 3 καποιοι άλλοι στο σπίτι). Υπολογίστε στη συνέχεια τη μέση τιμή κάθε μήκους.

  ΜΟΛΥΒΙ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΜΟΥ
1      
2      
3      
4      
5      
6      
7      
8      
9      
10      
ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ      

Για να τα θυμηθείτε διαβάστε το 1ο φύλλο εργασίας στο σχολικό βιβλίο της Φυσικής.

Γράψτε τις απαντήσεις σας και τα ευρήματά σας σε ένα φύλλο μεγάλου τετραδίου, και βγάλτε το φωτογραφία ή συμπληρώστε τις απαντήσεις σε αυτό το έγγραφο. Στείλτε την εργασία σας με mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Επίσης μπορείτε να το ανεβάσετε στις ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ στο GoogleDriveή στο ΦΑΚΕΛΟ σας στο e-me.

Αρχική Σελίδα Γυμνάσιο Νέου Γυναικόκαστρου